Monthly Archives: Červen 2020

thumbnail
0 comment

eNESCHOPENKY

Od 1.1.2020 fungují eNeschopenky. Co se změnilo a co zůstalo? Jak se o Vaší pracovní neschopnosti dozví zaměstnavatel? Pokud přijdete k Vašemu ošetřujícímu lékaři a ten Vás uzná dočasně práce neschopným, vystaví Vám eNeschopenku. Tzn. že elektronicky do systému zadá Hlášení o vzniku dočasné pracovní neschopnosti a Vám vytiskne Průkaz práce neschopného pojištěnce. Vy poté neprodleně nahlásíte dočasnou pracovní neschopnost..

Přečíst celý článek
thumbnail
0 comment

NOVÝ ROK, LEPŠÍ PRÁCE

Je nyní vhodný čas na novou práci? Právě proto, že je nezaměstnanost na dalším historickém minimu, nemusíte se obávat, že byste novou práci nesehnali. Pracovních nabídek je více než kdy předtím. Takže změna zaměstnání pro Vás v současné době může být velmi jednoduchou záležitostí. Průzkumy navíc ukazují, že většina lidí je se změnou zaměstnání spokojena. V nové práci si většina..

Přečíst celý článek
thumbnail
0 comment

LEPŠÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Nejsme lhostejní k životnímu prostředí. A protože k naší práci patří častá jízda autem, už více než rok měníme náš vozový park na vozy s hybridním pohonem. Hybridní pohon je šetrnější k životnímu prostředí, ale i k lidem. Hybridní vozy jsou tiché a dokáží ve městech jezdit téměř bez emisí. Takže chodci nemusí dýchat výfukové plyny. A co děláte pro zlepšení..

Přečíst celý článek
thumbnail
0 comment

POZOR NA PODVODNÉ INZERÁTY

Hledáte práci, brigádu nebo si prostě chcete přivydělat? Nabídek je nyní velké množství. Na co si ale dát pozor? Největší pozor byste si měli dát na nabídky práce doma. Podvodníci totiž požadují platbu předem. Jak to funguje? Inzerát slibuje kompletaci propisek nebo třeba plnění obálek. Po Vás se požaduje, abyste za zaslané věci, zaplatili předem. Balík ale nikdy nedorazí. A..

Přečíst celý článek
thumbnail
0 comment

ZŮSTAŇTE SOUSTŘEDĚNÍ

Nemůžete se soustředit na práci? Obvykle za to může únava, vyrušování (dnes asi nejvíce chytrými telefony) a strach, že nestihneme udělat vše, co potřebujeme udělat včas. Jak tedy zajistit, abyste se lépe soustředili? Zakažte si multitasking. To, že přeskakujete z jedné věci na druhou, vaši výkonnost nezvýší, právě naopak. Obvykle trvá až 20 minut, než se začnete pořádně soustředit na..

Přečíst celý článek
thumbnail
0 comment

VÍCE DOVOLENÉ

Více dovolené, vyšší produktivita, spokojenější zaměstnanci. To je nynější trend. Dle zákona musejí firmy dodržovat minimálně 20 dní dovolené ročně, a to už od roku 1968. Přestože loni probíhali ve sněmovně diskuse o navýšení dovolené na 25 dní ročně, v zákoně se nic nezměnilo. Co se ale změnilo je přístup firem. Většina už jich nabízí aspoň týden dovolené navíc, tedy..

Přečíst celý článek
thumbnail
0 comment

ZŮSTAŇTE ZDRAVÍ

Celý svět v dnešních dnech šílí kvůli koronaviru. Co byste měli, kromě správné hygieny, udělat, abyste si udrželi dobrou imunitu? Zde je několik typů: Spěte! Ideálně 7 až 9 hodin denně. Pijte! Nejlépe 2 až 3 litry vody denně. Hydratovaný organismus má lepší imunitu. Choďte ven! Každodenní půl hodinová procházka Vám zajistí dostatek pohybu a navíc načerpáte vitamin D ze..

Přečíst celý článek


Lepší Práce na Facebooku
KONTAKTY
Jiráskova 193, 337 01 Rokycany +420 373 728 564
lepsiprace@lepsiprace.cz